iSB Építési Rendszer® egy manufakturális technológiával előállított kiselemes szilikát-bázisú könnyűszerkezetes moduláris építési rendszer. Lényegét tekintve bennmaradó zsaluzati rendszer. Az iSB Építési Rendszer® falazó és zsaluelemei 20x20 cm-es modullal készülnek, melyek ásványgyapotból és modellgipszből, valamint szilikát alapú pórusbetonból és extrudált polystirolból épülnek fel. Az ISB építőelemekből összeállított zsaluzatba kerül az üzemben előre gyártott, nagymértékben tipizált hegesztett betonacél váz. A betonacélok terv szerinti helyzetét és így a minimális betonfedést megfelelő távtartók biztosítják. A betonozást betontechnológiai terv (utasítás) alapján valósul meg. Az iSB rendszerben megtalálható a külső és belső teherhordó fal, födém és válaszfal alrendszer.

Ennek köszönhetően az iSB Építési Rendszer® 20 cm vastag falvastagsággal nagyobb, vagy egyező szerkezeti szilárdságot biztosít, mint például egy 30 cm vastag téglafal. Így az épületek nettó alapterületénél akár 5-8% növekedés érhető el.
A technológia, jelentős költségcsökkenést is eredményez, pl. a födémzsalu szükséges bérleti idejének csökkenése által.

Az épületek a Forrás-Trend Kft. által megbízott külsős statikai és épületszerkezeti tervezők közreműködése mellett valósulnak meg. Az iSB Építési Rendszer® elemeinek alkalmazásával kialakított épületszerkezetek védelmét az elemkészlet alkotóelemek jellegzetességei miatt üzemi és használati víz elleni szigeteléssel kell biztosítani lakó és szállás jellegű épületek illetve középületek vizes technológiát alkalmazó funkcióinak (pl. fürdőszoba, zuhanyzó, mosoda) esetében. Az épület szerkezetek megvalósításhoz szükséges egyéb kiegészítő alkotóelemek (pl. homlokzati hőszigetelés, üzemi és használati víz elleni szigetelés, nyílászárók, fal és padlóburkolatok, elektromos és gépészeti vezetékek-szerelvények, stb) a tervezés, illetve kivitelezés során az építtető igénye és a vonatkozó követelmények figyelembevételével kerülnek beépítésre.

A iSB Építési Rendszer® elemei három fő [kategóriába sorolhatók. Ezek a kategóriák: I. falazóelem, II. födémelem, III. vasalat. A falazóelem és födémelem alkotóelemei: kéregelem(ek) és hőszigetelő idomok(k), ezek anyagai és méretei szerint határozódnak meg a iSB Építési Rendszer® fajtái. Az iSB vasalatok a falazóelem és födémelem fajtájától függetlenül azonosak.

A iSB Építési Rendszer® elemei fő kategóriáin belül több típus elem kerül gyártásra, amelyekkel egy kivitelezés során a kivitelezés munkafolyamatai egyszerűsödnek, a keletkező hulladék lecsökken.