A Forrás-Trend Kft. 2007-ben alakult. Vezetője Dr. Horváth Viktor, Ph.D., a fizikai tudományok kandidátusa, az ELTE egyetemi docenseként az Országos Kutatási Alapnál (és egyéb külföldi pályázati rendszereknél, mint pl. NATO, NSF) szerzett pályázati ismereteit kihasználva az uniós csatalakozás utáni létrejött pályázati lehetőségekre építette a cég bevételeit (a cég eddigi sok száz ügyfele közül a legnagyobb – multinacionális – partnerének éves árbevétele a teljes magyar GDP 42%-a volt).
A cég egy gyors fejlődés után a pályázatírás mellett a cég- és projektmenedzsment területen is jelentős árbevételekre tett szert. Számos esetben előfordult, hogy a pályázati ügyben érdeklődő ügyféllel egyéb jellegű együttműködési megállapodás megkötésére került sor, közös szabadalmat adtak be, közös K+F fejlesztést végeztek.
A cég ügyvezetője 2016-ban szerzett tulajdonjogot a 4531 lajstromszámú, "Elemegyüttes vegyes  rendszerű épületszerkezetekhez" című, hazai használati mintaoltalomban. Ezután az ipari oltalom  tulajdonosai megadták a Forrás-Trend Kft. részére az iSB Építőelem Rendszer® gyártásának értékesítési jogát. Ez a licenc értékesítési jog 2017. novemberében került bejegyzésre a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában.