Az iSB Építési Rendszer® alkotó elemei a falazó elemek, a vízszintes és függőleges falvasalatok, valamint födém elemek és a födémvasalat. Ezek az alkotó elemek kerülnek felhasználásra az épületek építésénél.

A falazás során az elkészült szerelő betonra kerülő falazó elemek az első sor építése során kültéri flexibilis ragasztóba kerülnek elhelyezésre. Az első sor lerakását követően a szerelő betonba minden falazó elem találkozásánál (60 cm-ként) egy 50 cm hosszú 8 mm vastag betonacél tüske kerül elhelyezésre. Az első sor lerakását követően a falazó elemekre elhelyezésre kerül az ISB vízszintes fal vasalat, 20 cm-s átfedésekkel, 25 mm-s betonacél távtartókra helyezve. A vízszintes vasalatok minden 2. sorban kerülnek elhelyezésre. Az ISB falszerkezet első 5 sorának elkészültét követően a kialakult vázszerkezetbe a szerkezeti elemek összeépítésénél kialakult csatornákba elhelyezésre kerülnek az ISB függőleges fal vasalatok. A vázszerkezet kibetonozása 5 soronként történik, C30/37-04/F4 minőségű híg, 1500 kg/m3 ± 50 kg/m3 testsűrűségű öntömörödő, dermesztett mikrobetonnal. A fal végek lezárása az ISB építőelem kéregelemével azonos minőségű falazó elemmel történik. Az egyes építőelemek egymáshoz való rögzítése aeroszolos poliuretán ragasztóval történik.

A falszerkezet elkészítését követően kerül kivitelezésre a födémszerkezet. A födémelemek előre elkészített táblás épített födémzsaluzatra kerülnek elhelyezésre az elkészített födémterv alapján. A födémelemek elhelyezést követően kerülnek a helyükre az ISB födémvasalatok, melyek 15-15 cm-rel ráfednek a falszerkezetre, ahol találkoznak a függőleges falvaslatokkal. A kialakult födém szerkezet C30/37-04/F3 minőségű mikro betonnal kerül kiöntésre. A födém szerkezet magassága 25 cm.